Data: 2006-07-22 11:21:18
Temat: Re: sos wisniowy
Od: "nagrywający" <n...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e9su2c$847$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>
> Egri Bikaver i woda 1:1
> Wiśnie - 1kg
> Masło - 15 dag
> Mąka - 16dag
> Cukier 30dag
> Wanilia - laska
>
> Wypestkowane wiśnie rozgotować w winie i wodzie, zmiksować, wystudzić.
> Z mąki zrobić białą zasmażkę, zmiksować z przecierem z wiśni, zagotować
> miksując z cukrem i zawartością strąka wanilii, pogotować około 10 min,
> najlepiej w kąpieli wodnej.
> Sos raczej do słodkich potraw. Do mięs raczej mniej cukru - w/g włąsnego
> smaku.
Uuuuuuuuuuuuu!
Dostał fazy!
--
pzdr nagrywający
propagatorka nierzeczywistości
|