Data: 2003-03-01 19:32:44
Temat: Re: spirytus
Od: "Jbart" <j...@3...am.lodz.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "zdzisław" <...@...co> napisał w wiadomości
news:3E5F42BC.9070005@x.co...
> Jak go rozrobić,żeby był dobry ?
Ja robie tylko i wylacznie cytrynowke
Jest naprawde rewelacyjna
Oto przepis:
1 szklanka soku z cytryny (4-6cytryn - zależnie od wielkości)
1 szklanka cukru,
Razem podgrzewamy ( lepiej żeby sie nie zagotowało ale może być naprawde
gorące)
az do rozpuszczenia sie cukru. W zależnosci od upodoban mozemy przepuscic
przez gaze lub sciereczke, zeby pozbyc sie fusow z cytryny, lub ominac ten
etap. ( ja robie raz tak raz tak)
Po ostygnieciu dolewamy do spirytusu ( 0,5 l ),
uzupelniamy mineralna ( do 1-1,3 l ) ( dobra, o niskiej zawartosci HCO3- ) i
zostawiamy na jak dlugo chcemy. Mozna pic nawet tego samego dnia, ale lepiej
przygotowac z tydzien wczesniej. Schlodzonej nie trzeba przepijac
Smacznego
|