Data: 2004-02-26 11:58:41
Temat: Re: sponiewierany miód
Od: "jurek" <g...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A skąd ja mam wiedzieć po co się zdenerwowałeś?
Ty nie czytasz tego co piszesz?
> I naprawdę nigdy, przenigdy nie słyszałeś że miód zawiera przeróżne
> mikroelementy w przeciwieństwie do sztucznie oczyszczonego białego cukru,
co
> przede wszystkim je różni i ich działanie w organizmie?
to po co ta "gadaninie" o wspanialosci miodu?
> Już pomijając fakt, że kompletne nie wiadomo o jakim miodzie rozmawiamy
> właściwie.
> Spadziowym, akacjowym?
miod jak go zwal tak go zwal sklad w 99,5% jest staly(w bardzo waskich
granicach tolerancji), mozna dyskutowac o reszczcie czyli o 0,5%
> No a reszta?
> To że w jakaś tabelka zawiera rubryczki tylko na wodę i cukier , nie
znaczy
> że w danym produkcie nie ma już kompletnie nic innego.
> To jedynie znaczy, że _dana tabelka_ zawiera wybiórcze informacje o
> zawartości wody i cukru w danym produkcie.
unik! w miodzie te 0,5% to m.in w mg. na 100g ; sod-7mg , wapn 5mg, potas
51mg, zelazo 0,5 mg, vit.C 1mg, slady b2-b6 AP AF
jak ktos bardzo liczy wszystko co je to niech "slodzi" miodem, w tym celu
uzywano miodu przez wieki az do czasu przemyslu cukrowniczego
> Sowa - naprawdę zaskoczona tym razem
nie ma czym,warto "pogrzebac" w literaturze
Jurek
|