Data: 2002-12-18 13:26:21
Temat: Re: strucla drożdżowa z makiem
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Olga" <o...@o...pl> napisał w wiadomości
news:atpcc9$mej$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Lilla" <l...@f...krasnik.pl> napisał w wiadomości
> news:atpatu$iu5$1@news.tpi.pl...
> > Moze masa makowa jest za sucha? Napisz jak przygotowujesz mak.
> >
> > Pozdrawiam
> > Lilla
> >
> Do 1/2 kg zmielonego maku dodaje 1/3 kostki stopionego masła, 3-4 żoltka
> utarte z cukrem pudrem, około 1/2 szklanki miodu no i oczywiscie dużo
bakali
Można zlepiać mak masłem, ale na pół kilograma maki to powinnaś dać pół
kilograma tłuszczu...1/3 kostki to do 10 dkg maku...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|