Data: 2005-05-13 14:39:07
Temat: Re: sucha pieczeń
Od: "Dawid" <n...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d60feb$pp7$1@proxy.provider.pl...
> Powiedzcie mi, jak się robi soczystą pieczeń wieprzową z szynki? Dla
> mnie to się plasuje gdzieś w okolicach szczytu kulinarnej sztuki.
Nie
> skutkują w moim wykonaniu metody typu obsmażyc mięso najpierw na
patelni
> ani pieczenie w folii, podlewanie wodą itd. Wciąż wychodzi suche na
wiór
> mięcho, które trudno pogryźć :-(. Zrażona tym zwykle piękne kawałki
> szynki marnuję na jakieś gulasze, czy coś a'la strogonoff. A zdarza
mi
> się jadać wspaniałe pieczenie z szynki w wykonaniu innych osób. Jak
to
> się robi, powiedzcie, bo wpadnę w kompleksy ;-).
>
Gdzieś, kiedyś znalazłem przepis na szynkę pieczoną w "rękawie" z
jabłkami i.... dżemem malinowym. Wykonałem była naprawdę soczysta.
Dawid
|