Data: 2006-07-25 06:38:10
Temat: Re: suchy zakwas - co to jest??
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"aga-ch" <j...@c...pl> wrote in message
news:1153808770.493193.139040@m79g2000cwm.googlegrou
ps.com...
fiora napisał(a):
> W wielu miejscach w sieci można kupic suchy zakwas do pieczywa.
> Co to jest? Chemiczny ulepszacz ?
> Jaki to ma skład? Czy warto uzywac piekąc chleb na drożdzach - co jest
> prostsze - jak sądzę - niż domowa produkcja prawdziwego zakwasu?
> Pozdrawiam
> Fiora
To jest roznica, jak miedzy bialym barszczem z proszku a z ukwaszonego
zurku.
Zupa z proszku jest prostsza, ale to zawsze substytut. To nie jest
polepszacz.
To substytut naturalnego zakwasu, w ktorym glowna role odgrywa kwas
askorbinowy.
Pzdr.aga-ch.
Pewnie nie - kwas mlekowy z fermentacji...
|