Data: 2003-01-27 12:13:59
Temat: Re: surówka z białej kapusty
Od: "Jola S" <j...@e...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Soli do smaku (nie za dużo),cukru ze 2 łyżeczki od herbaty a kwasku na
czubek łyżeczki.
Użytkownik "Aga" <a...@i...pl> napisał w wiadomości
news:b137ia$nmp$1@srv.cyf-kr.edu.pl...
>
> > Białą albo czerwoną kapustkę poszadkować w paski,posolić i odstawić na 1
> > godz.Jak puści sok odcedzić.Do szklanki wsypać cukier i trochę kwasku
> > cytrynowego dodać trochę gorącej wody i dobrze wymieszać dodać trochę
> oliwy
> > a następnie zalać kapustę i wymieszać.
> > Jeśli będzie za mało słodka albo kwaśna dosypać brakującego składnika i
> > wymieszać.Po paru minutach jest gotowa do spożycia
> > Jolka
> >
> Poszatkowalam, posolilam tylko nie wiem za bardzo ile tej soli:), a ile
tego
> cukru? (poszatkowalam polowe malej glowki kapusty).
> Ag
> >
>
>
|