Data: 2009-11-02 19:03:47
Temat: Re: surówka z białej kapusty - jak
Od: Ap3k <...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 2 Nov 2009 13:04:00 +0100
"Misiek" <p...@o...pl> wrote:
> A ja raczej bym byl za dodaniem moze sosu vinegret? na dobrej oliwie
> z octem balsamicznym dobrego gatunku i pozostawienie surowki na 1-2
> dni zeby "przeszlo" ?
ale po co tak dlugo??? 1-2 dni... bez sensu.
straci caly smak i zapach, wszysko przejdzie vinegretem. Jak ktos nie
lubi kapsuty, niech jej nie je.
Ja robie salatke z kapusty tak:
zwykla kapusta
czerwona kapusta
chinska kapusta
wloska kapusta
(ilosc kapusty zalezy od ilosci osob, ktore karmic bedziemy) Brak
jednej z kapust nie straszny, ale ja z czerwonej nie rezygnuje - daje
ladny kolor.
Usunac glaby, liscie cieniutenko pokroic. Do miski.
Sos:
3 czesci oliwy extra vergine
1 czesc oleju sezamowego (tak jest w oryginalnym przepisie, ale ja
sobie odpuszczam ten olej. dodaje po prostu wiecej oliwy)
2 czesci octu balsamicznego
2 czesci musztardy ziarnistej
sol pieprz.
Mieszamy wszystko razem, dodajemy sos do kapusty. po pol godzinie mozna
jesc.
--
PRecz
|