Data: 2011-04-12 23:25:04
Temat: Re: sushi - skladniki
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Zakarm napisał:
> W dniu 2011-04-12 18:25, Beata Mateuszczyk pisze:
>> W dniu 2011-04-10 16:04, Olleo pisze:
>>> Hejka,
>>>
>>> szukam sposobow obnizenia kosztow przygotowania sushi, a jednoczesnie
>>> zapewnienia odpowiedniego smaku ;)
>>>
>>> Tzw. "nic" do sushi kosztuje 10zl - to minimalna cena za tubke wasabi,
>>> paczke nori, sloiczek imbiru, buteleczke sosu sojowego czy paczke
>>> ryzu. Gdzie kupujecie i jakie skladniki do sushi? Zaczalem szperac po
>>> allegro, ale nie umiem powiedziec nic nt. smaku i jakosci. Np. wasabi:
>>
>> Ja kupuję u tego sprzedawcy:
>> http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1960346
3
>> Jakość produktów taka jak w restauracji. Odbiera osobiście mój mąż i
>> zawsze dostaje jakieś gratisy ( a to pałeczki, paczkę sezamu itp.)
>> Świeżego tuńczyka kupuję w Piotrze i Pawle lub w piątek w Macro.
>>
>> Pozdrawiam
>> Bea
>
>
> Taaaa swiezy tunczyk w polsce.
>
> Swiezy to on jest tylko z nazwy juz anstrachujac od tego ze to pewnie
> jakies bonito z morza srodziemnego.
>
> Qrwa specjalisci od sushi sie znalezli z koziej wolki.
Bywa i świeży. Prosto z Pacyfiku, posypany lodem i samolotem
przywieziony. Cena, jak sam już pisałeś - kosmos! Są takie knajpy...
--
Darek
|