From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: suszenie/kandyzowanie plasterkow pomaranczy?????
Date: Tue, 10 Dec 2002 10:37:28 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <k...@4...com>
References: <at4f2s$n53$1@news.onet.pl> <at4fhd$pds$1@news.tpi.pl>
<at4fok$r0o$1@news.tpi.pl> <at4g9f$sp$1@news.tpi.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 43
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!lublin.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl
!newsfeed.news2me.com!cyclone1.gnilink.net!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-g
oliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138181
Ukryj nagłówki
On Tue, 10 Dec 2002 11:32:10 +0100, "wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
>Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
>news:at4fok$r0o$1@news.tpi.pl...
>> jest to calkiem mozliwe, ja cos takiego chomikowalam podawane w ubieglym
>> roku przez Kryzie T.
>> Czekajcie, zaraz poszperam.
>>
>> wkn
>>
>>
>
>niestety sklamalam, Krysia podawala, jak zrobic dekoracje z plasterkow
>cytryn lub pomaranczy na ciasto, w jakims syropie sie toto gotuje
>
>wkn
>
alez co Ty! wlasnie takie na choinke albo co (u mnie byly na
choinke, ladnie wyszlo). pokroic pom. w plasterki, ulozyc na
b;lasze i suszyc w cieplym piekarniku, dlugo. wyschna na amen -
beda brunatne, a miazsz bedzie prawie przezroczysty. ja jeszcze
posypuje cukrem, czasem, jak sa za soczyste, to sie syrop robi,
ale ja go i tak zlizuje wiec mala strata. jak cukier osiadzie
porzadnie to sie robi taka ladna skorupka. calosc trwa DLUGO bo
tego nie pieczesz a suszysz, prawie jak bezy tylko cieplejszy
piekarnik...poza tym, co sie bedzioesz obcyndalac - od razu
wyeksperymentuj (mni za 1. razem wyszlo takie sobie, grubsze
plasterki powinnam byla kroic), strata mala i tania jak nie
wyjdzie, a zapach...pamietaj!! Olejki eteryczne ulatniajace sie
ze skorki owocow cytrusowych maja wlasciwosci rozweselajace
Trys
P.S. takie w syropie tez robie ale to do paschy albo roznych
sernikowatych
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|