Data: 2002-12-10 10:37:28
Temat: Re: suszenie/kandyzowanie plasterkow pomaranczy?????
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 10 Dec 2002 11:32:10 +0100, "wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
>Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
>news:at4fok$r0o$1@news.tpi.pl...
>> jest to calkiem mozliwe, ja cos takiego chomikowalam podawane w ubieglym
>> roku przez Kryzie T.
>> Czekajcie, zaraz poszperam.
>>
>> wkn
>>
>>
>
>niestety sklamalam, Krysia podawala, jak zrobic dekoracje z plasterkow
>cytryn lub pomaranczy na ciasto, w jakims syropie sie toto gotuje
>
>wkn
>
alez co Ty! wlasnie takie na choinke albo co (u mnie byly na
choinke, ladnie wyszlo). pokroic pom. w plasterki, ulozyc na
b;lasze i suszyc w cieplym piekarniku, dlugo. wyschna na amen -
beda brunatne, a miazsz bedzie prawie przezroczysty. ja jeszcze
posypuje cukrem, czasem, jak sa za soczyste, to sie syrop robi,
ale ja go i tak zlizuje wiec mala strata. jak cukier osiadzie
porzadnie to sie robi taka ladna skorupka. calosc trwa DLUGO bo
tego nie pieczesz a suszysz, prawie jak bezy tylko cieplejszy
piekarnik...poza tym, co sie bedzioesz obcyndalac - od razu
wyeksperymentuj (mni za 1. razem wyszlo takie sobie, grubsze
plasterki powinnam byla kroic), strata mala i tania jak nie
wyjdzie, a zapach...pamietaj!! Olejki eteryczne ulatniajace sie
ze skorki owocow cytrusowych maja wlasciwosci rozweselajace
Trys
P.S. takie w syropie tez robie ale to do paschy albo roznych
sernikowatych
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|