Data: 2005-11-03 13:28:35
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dkd1c3$lh4$1@polsl.gliwice.pl...
> Poza tym trudno teraz dostac na prawde dobra kielbase ktora nadawala by
> sie
> do suszenia
> nie tak jak kiedys... Krakowska, mysliwska, kabanosy mogly wisiec i wisiec
> (spizarka lub po prostu "miedzy oknami")
> i suszyla sie pieknie. Teraz jak kupi sie mysliwska czy kabanosa trudno
> "doprowadzic go" "po dobroci" do tamtejszego wlasnie smaku
Co się dziwić, skoro sa kabanoski "drobiowe", które w konzystencji
przypominają raczej parówke niz kabanosa.
A nie ma żadnych norm, żeby wyroby nazywac wg faktycznego stanu. Coraz
trudniej jest kupic zwykłego SUCHEGO kabanosa. :(
Dominik Jan Domin
|