Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news-fra1.dfn.de!news0.de.colt.net!newsfeed.cw.net!news-FFM2.ecrc.de!newsfe
ed00.sul.t-online.de!t-online.de!195.92.193.196.MISMATCH!nntp.theplanet.net!ine
wsm1.nntp.theplanet.net!news.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: suszona kielbasa
Date: Fri, 04 Nov 2005 11:38:31 +0000
Organization: Home
Lines: 69
Message-ID: <1...@4...com>
References: <dkcsut$3fc$1@nemesis.news.tpi.pl> <dkd1c3$lh4$1@polsl.gliwice.pl>
<dkd41a$rhk$1@nemesis.news.tpi.pl> <dkf22o$8uo$1@polsl.gliwice.pl>
<4...@g...pl> <dkf4j8$9r9$1@polsl.gliwice.pl>
<5...@4...com>
<dkfe6j$dua$1@polsl.gliwice.pl>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: 84.69.20.15
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news6.svr.pol.co.uk 1131104297 4641 84.69.20.15 (4 Nov 2005 11:38:17 GMT)
NNTP-Posting-Date: 4 Nov 2005 11:38:17 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251799
Ukryj nagłówki
On Fri, 4 Nov 2005 11:46:46 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa? w
>wiadomo?ci news:5m9mm1lkrt53kq0mjlf4mftu1fh95vhvtr@4ax.com...
>> >> >A tak juz BTW to zastanow sie najpierw czemu wedliny w calej unii
>smakuja
>> >> >tak samo (jedynie w Polsce jeszcze sie do norm Unii nie dostosowali)
>> >> >
>> >> To Ty jadles wedliny z calej Unii??
>> >>
>> >> Kot, co z niejednego pieca kielbasy jadal...
>> >
>> >Jadalo sie tu i uwdzie
>> >Poza tym mam znajomych ktorzy jezdza po calym swiecie
>> >I nie raz rozmawialismy na te wlasnie tematy
>> >
>> >Pozdrowienia
>> >Kondziorek
>>
>>
>> Ja sie dalej pytam - w CALEJ unii?? probowales wszystkich
>> unijnych? Np we Wloszech?
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
>1. pytasz pierwszy raz wiec nie dalej...
Ze co?
>2. Wloskie regionalne (powtorze dla malo czytatych REGIONALNE) wyroby maja
>swoj specyficzny niepowtarzalny smak
Jak i kazde inne ...jadles york ham? (regionalne, ale tylko z
nazwy :P )
>3. Polskie potrawy maja swoj niepowtarzalny smak i sa bardzo cenione na
>calym swiecie
Dawniej na pewno tak, od jakichs 3-4 lat taka np Sopocka (zawana
tu wdziecznie Sopoka :) ) jest gumowata, podobna do najtanszej
tzw szynki tutaj
>4. sprobuj szynki niemieckiej, angielskiej itp itd Roznicy nie zobaczysz
>(oprocz powtorze REGIONALNYCH wyrobow)
Co masz na mysli pod nazwa "szynka"? gotowana? pieczona? wedzona?
surowa? szpikowana roznymi takimi?
>5. Odnosze wrazenie ze jestem straszliwie nielubiany na tej grupie poniewaz
>jesli cos powiem od razu spotykam sie z atakiem
>Nawet jesli jest to na prawde dobry przepis (w najlepszym wypadku pozostaje
>on calkowicie bez odzewu)
>
>Wnioski?
Straszliwie jak straszliwie ale czasem mi sie wydaje, ze piszesz
cos albo celowo, albo niewsiadomie, co na pewno wzbudzi
kontrowersje, bo albo autoryatywnie bez podstaw, albo zupelnie
oedwrotnie :P z lubieniem to nie ma w ogole nic wspolknego.
a przepis moze pozostac bezx odezwu z wieeeelu przyczyn, ale czy
kazdy sie musi tlumaczyc?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|