Data: 2005-11-04 11:38:31
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 4 Nov 2005 11:46:46 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa? w
>wiadomo?ci news:5m9mm1lkrt53kq0mjlf4mftu1fh95vhvtr@4ax.com...
>> >> >A tak juz BTW to zastanow sie najpierw czemu wedliny w calej unii
>smakuja
>> >> >tak samo (jedynie w Polsce jeszcze sie do norm Unii nie dostosowali)
>> >> >
>> >> To Ty jadles wedliny z calej Unii??
>> >>
>> >> Kot, co z niejednego pieca kielbasy jadal...
>> >
>> >Jadalo sie tu i uwdzie
>> >Poza tym mam znajomych ktorzy jezdza po calym swiecie
>> >I nie raz rozmawialismy na te wlasnie tematy
>> >
>> >Pozdrowienia
>> >Kondziorek
>>
>>
>> Ja sie dalej pytam - w CALEJ unii?? probowales wszystkich
>> unijnych? Np we Wloszech?
>>
>> Pierz
>> K.T. - starannie opakowana
>
>1. pytasz pierwszy raz wiec nie dalej...
Ze co?
>2. Wloskie regionalne (powtorze dla malo czytatych REGIONALNE) wyroby maja
>swoj specyficzny niepowtarzalny smak
Jak i kazde inne ...jadles york ham? (regionalne, ale tylko z
nazwy :P )
>3. Polskie potrawy maja swoj niepowtarzalny smak i sa bardzo cenione na
>calym swiecie
Dawniej na pewno tak, od jakichs 3-4 lat taka np Sopocka (zawana
tu wdziecznie Sopoka :) ) jest gumowata, podobna do najtanszej
tzw szynki tutaj
>4. sprobuj szynki niemieckiej, angielskiej itp itd Roznicy nie zobaczysz
>(oprocz powtorze REGIONALNYCH wyrobow)
Co masz na mysli pod nazwa "szynka"? gotowana? pieczona? wedzona?
surowa? szpikowana roznymi takimi?
>5. Odnosze wrazenie ze jestem straszliwie nielubiany na tej grupie poniewaz
>jesli cos powiem od razu spotykam sie z atakiem
>Nawet jesli jest to na prawde dobry przepis (w najlepszym wypadku pozostaje
>on calkowicie bez odzewu)
>
>Wnioski?
Straszliwie jak straszliwie ale czasem mi sie wydaje, ze piszesz
cos albo celowo, albo niewsiadomie, co na pewno wzbudzi
kontrowersje, bo albo autoryatywnie bez podstaw, albo zupelnie
oedwrotnie :P z lubieniem to nie ma w ogole nic wspolknego.
a przepis moze pozostac bezx odezwu z wieeeelu przyczyn, ale czy
kazdy sie musi tlumaczyc?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|