Data: 2005-11-04 13:21:34
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:8pnmm11p75gt07r0u7n385sodgk0vlpv8r@4ax.com...
> On Fri, 4 Nov 2005 14:05:15 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
> wrote:
>
> >
> >U?ytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisa? w
wiadomo?ci
> >news:dkfkt9$6d4$1@news.onet.pl...
> >> U?ytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
> >> news:dkfhcq$g5r$1@polsl.gliwice.pl...
> >>
> >> > Kielbasa krakowska jest kielbasa regionalna
> >> > Jednak zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc (np krakowska
> >> > robiona
> >> > w Gdyni)
> >>
> >> ?artujesz... od lat robiona jest w ca?ej Polsce. I potrafi ró?ni? si?
od
> >> producenta do producenta. Co to za wyrób "regionalny"??
> >>
> >> Dominik Jan Domin
> >>
> >Nie przeczytales chyba
> >wiec oprocz tego ze zostawilem swojego posta napisze raz
jeszcze"...Jednak
> >zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc ..."
> >On BYL regionalny, poniewaz kiedys robili go TYLKO w krakowie
> >stad jego nazwa
> >Pozniej... Reszta jest milczeniem
> >faktem jest to ze krakowska juz nie jest taka jak kiedys...
> >
> >Pozdrawiam
> >Kondziorek
>
>
> ale co to ma do unijnych regul oraz smaku? :P
>
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Do unijnych regul nic
do smaku nic
To byla odpowiedz na pytanie o regionalnosc
Kondziorek
|