Data: 2005-11-04 13:22:26
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dkfma8$jeq$1@polsl.gliwice.pl...
> Nie przeczytales chyba
> wiec oprocz tego ze zostawilem swojego posta napisze raz
> jeszcze"...Jednak
> zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc ..."
> On BYL regionalny, poniewaz kiedys robili go TYLKO w krakowie
> stad jego nazwa
Kiedyś... Wybacz, mam tylko 28 lat i moja pamięć sięga mniej więcej połowy
lat osiemdziesiątych. To było dawno "kiedyś".
Choć i tak wolę "regionalne" przepisy z np. XIX wieku. To jest mięso
składające się z mięsa, a nie z wody.
> faktem jest to ze krakowska juz nie jest taka jak kiedys...
Była dobra i z zakładów na Pomorzu, do początku lat dziewięćdziesiątych,
zanim wkroczyły zachodnie technologie.
Dominik Jan Domin
|