Data: 2005-11-04 13:45:52
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 4 Nov 2005 14:19:02 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "JerzyN" <0...@m...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dkfmhk$ep8$1@atlantis.news.tpi.pl...
>Kondziorek napisa?(a):
>> Dokladnie tak jak piszesz
>> Slaska wyodzi sie ze slaska
>> A ze robiona jest w roznych miejscach Polski?
>> Coz Jak ktos tu juz napisal brak zastrzezen "znakowych" czy tez raczej
>> nazewnictwa
>
>B??d, to wina norm bran?owych funkcjonuj?cych w PRL-u.
>pozdr. Jerzy
>
>Tyle ze w PRL-u Krakowska byla w Krakowie produkowana a Slaska poza slaskiem
>ze swieczka szukac bylo
>Wiec raczej wina braku zastrzezen nazewnictwa
Slaska we Wroclawiu byla zawsze, moze Wroclaw to Slask, ale dla
mnie to raczej DOLNY Slask!
Pierz, torunska tez byla
K.T. - starannie opakowana
|