Data: 2005-11-04 16:34:58
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:1rhmm1hspp151kp6f6vovfu3eeptf00ifr@4ax.com...
> >> Ja sie dalej pytam - w CALEJ unii?? probowales wszystkich
> >> unijnych? Np we Wloszech?
> >>
> >> Pierz
> >> K.T. - starannie opakowana
> >
> >1. pytasz pierwszy raz wiec nie dalej...
>
> Ze co?
Zadalas konkretne pytanie
cyt"... ja sie DALEJ pytam..." a zadalas pytanie po raz pierwszy wiec nie
dalej sie pytasz tylko po prostu pytasz
Wiem czepiam sie slowek ale ucze sie atmosfery tej grupy gdzie wiekszosc
wlasnie sie tak czepia (powiedzial z sarkazmem Kondziorek)
>
> >2. Wloskie regionalne (powtorze dla malo czytatych REGIONALNE) wyroby
maja
> >swoj specyficzny niepowtarzalny smak
>
> Jak i kazde inne ...jadles york ham? (regionalne, ale tylko z
> nazwy :P )
>
nie nie jadlem
a jadlas szynke po burgundzku?
> >3. Polskie potrawy maja swoj niepowtarzalny smak i sa bardzo cenione na
> >calym swiecie
>
> Dawniej na pewno tak, od jakichs 3-4 lat taka np Sopocka (zawana
> tu wdziecznie Sopoka :) ) jest gumowata, podobna do najtanszej
> tzw szynki tutaj
Wnioski? Pewnie zmienili recepture na "normy unijne"
>
> >4. sprobuj szynki niemieckiej, angielskiej itp itd Roznicy nie zobaczysz
> >(oprocz powtorze REGIONALNYCH wyrobow)
>
> Co masz na mysli pod nazwa "szynka"? gotowana? pieczona? wedzona?
> surowa? szpikowana roznymi takimi?
Akurat w tym przypadku szynke jako wedline (wedzona, gotowana lub
przynajmniej parzona)
> >5. Odnosze wrazenie ze jestem straszliwie nielubiany na tej grupie
poniewaz
> >jesli cos powiem od razu spotykam sie z atakiem
> >Nawet jesli jest to na prawde dobry przepis (w najlepszym wypadku
pozostaje
> >on calkowicie bez odzewu)
> >
> >Wnioski?
>
> Straszliwie jak straszliwie ale czasem mi sie wydaje, ze piszesz
> cos albo celowo, albo niewsiadomie, co na pewno wzbudzi
> kontrowersje, bo albo autoryatywnie bez podstaw, albo zupelnie
> oedwrotnie :P z lubieniem to nie ma w ogole nic wspolknego.
Wszystko co pisze pisze swiadomie
Mam na to podstawy poniewaz tak mnie nauczyli ze jak sie do czegos nie ma
podstaw to sie nie zabiera glosu
A to co napisalas jest jakby... napisane troche bez sensu
cytujac..." bez podstaw albo zupelnie odwrotnie , celowo albo
nieswiadomie..."
Ja bynajmniej nic z tego nie zrozumialem
"...albo bedzie padac albo nie bedzie padac..." tak to mniej wiecej
zabrzmialo
> a przepis moze pozostac bez odezwu z wieeeelu przyczyn, ale czy
> kazdy sie musi tlumaczyc?
> Pierz
> K.T. - starannie opakowana
Nie nikt sie nie musi tlumaczyc
Kondziorek
|