Data: 2005-11-04 16:55:17
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kot" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:436B67DC.3050500@gazeta.pl...
> Waldemar Krzok wrote:
>
> >Kondziorek wrote:
> >
> >
> >
> >>>A szynka parmenska to potrawa regionalna? A wina burgundzkie? Ej, kazdy
> >>>produkt trzeba przeciez GDZIES wyprodukowac...
> >>>
> >>>
> >>Tak jak najbaardziej szynka parmenska to regionalna (bynajmmniej na
pocatku
> >>swojego zywota byla)
> >>
> >>
> >
> >szynka parmeńska (według norm unijnych) musi być robiona w Parmie.
> >
> >
> No wlasnie, sprzedaje sie ja pewnie tez tylko tam, taka potrawa
> regionalna ;)
>
> Kot
>
Nikt nie mowi ze jedynie tam jest sprzedaana
Istotne jest gdzie jest wyprodukowana
to mniej wiecej tak samo jak na wina gazowane "marki" np Cin-Cin (fuuuj),
Dorato, Igristoje i inne mowi sie szampan a ta nazwa jest zarezerwowana dla
win gazowanych (czy tez raczej musujacych bo gazowane sa sztucznie nasycane
CO2) pochodzacych z szampanii i jedynie z tamtejszych winnic
Inny przyklad? Nazwa Coniac uzywana dla wiekszosci brandy
Pozdrawiam
Kondziorek
|