Data: 2005-11-04 18:41:25
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kondziorek" <k...@o...bmj.net.pl> napisał w wiadomości
news:dkg94e$8q1$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
>
> > > Powiem tylko jedno Kupisz np telewizor z napisem made In Japan...
> > > skad pewnosc ze on jest wyprodukowany w Japonii?
> >
> > Stąd, że telewizora nie mam w zwyczaju kupować na targu u naszych
braci
> zza
> > wschodniej granicy.
Tez nie kupuje u "naszych przyjaciol zza wschdniej granicy"
Tyle tylko ze 6 lat pracowalem w hurtowni RTV i wiem jakie przekrety sa
robione i co ludzie kupuja w sklepach FIRMOWYCH z nalepkami "Made In Japan"
> > > znikad
> > > Z nalepki li tylko
> > > Wierzysz wszyskiemu co napisane?
> > > Bo ja nie
> >
> > W każdym razie bardziej wierzę w napis na nalepce na moim telewizorze,
> niż w różne rzeczy przeczytane na Usenecie. ;)
Zgoda nie mozna slepo wierzyc w usenet
> > > I przyznaje sie uczciwie ze bladze czasem ale w przypadku ulepszaczy
> jestem pewiem ze norma nakazuje ich uzywanie
> >
> > Ale może jednak nie zawsze?
Jedno przyznam ze sa odstepstwa... nieliczne zreszta Wystepuja glownie w
przypadku prastarych receptur (wiele z nich jest prawnie chronionych)
> > > A co do szynki parmenskiej tez nie sadze zeby zmienili Jej recepture
od
> > > wiekow taka sama
> > > Tak jak i chorizo.
> >
> > No to mamy dwie możliwości: albo norma nie wymusza dodatków we
> wszystkich przypadkach, albo nakazuje dodawanie takiej ilości
'ulepszaczy', jaka i
> tak się znajdowała w tradycyjnie produkowanych wędlinach. Ani jedno ani
drugie
> mi specjalnie nie przeszkadza. Chcę sobie kupić coś bez ulepszaczy -
proszę
> > bardzo. Chcę sobie kupić parówki z zawartością mięsa 5% - też nie ma
> sprawy.
> > Wolność wyboru.
patrz wyzej
> > A wracając do tego mitycznego unijnego przepisu - miło by było, gdybyś
> jednak
> > miał jakieś większe wsparcie, niż rozmowa z rzeźnikiem.
> >
> > Pedro.
No coz jesli rzeznik znajacy sie na rzeczy nie jest dla Ciebie wiarygodnym
zrodlem informacji...
Ja w tym momencie EOT definitywnie
|