Data: 2004-06-04 12:22:03
Temat: Re: syrop klonowy
Od: "Pandora" <c...@1...cy>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "duśka" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c9lcgf$slt$1@inews.gazeta.pl...
> witam,
>
> znajomy przytargał mi ze stanów syrop klonowy, ale taki czysty, bez
> domieszek i nie mam pojęcia jak go wykorzystać...
> może wiecie albo macie jakieś pomysły??
>
> pozdrawiam
> duśka
Mozna z niego zrobic syrop klonowy (wlasciwie po polsku chyba powinno byc:
sos) i dodawac do mnostwa potraw. Ja zawsze przywoze/zamawiam wlasnie taka
klonowa esencje, bo na jej podstawie moge robic, co sie zywnie podoba: w
polaczeniu z podgrzanym z woda cukrem sos klonowy do pancakes (do dzis sie
nie nauczylam mowic na nie nalesniki), jako aromat do ciast i ciasteczek,
jako dodatek do lodow, a takze do mies, szczegolnie ciemnych. Mozna tez
wymieszac z olejem bazowym do zapachow i podgrzac w kominku zapachowym.
Dobre jest z kurczakiem, w formie krowki-mordoklejki. W ogole maple syrup
rules, szczegolnie tez klasy A Dark Amber. Mniam...
Pandora
--
www.fuks-katowice.com/peter
Piotrek i inne takie
|