Data: 2002-10-31 10:04:10
Temat: Re: szaron
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa Hełpa-Kulińska:
>
> Szaron jest bogaty w karoten i wit. C. Wyglądem faktycznie przypomina
> pomidora, ale takiego niedojrzałego. Jeśli kupiłaś szarona twardego,
> powinnaś odczekać ze dwa dni, aby go zjeść. Wtedy zmięknie ;) Szarony je się
> na surowo, ciach je na pół - wtedy można zjeść słodziutki miąższ (skórkę i
> pestki też można zjeść). Obrane ze skórki szarony można dodawać też do
> sałaty lub sałatki owocowej z brzoskiwniami, melonem i winogronami. I
> jeszcze taka uwaga: szaron (lub sharon) nie jest tym samym co owoc kaki
> (persymona inaczej), ale są to owoce bardzo blisko spokrewnione. Szaron ma
hmm, to dlaczego piszą w internecie, że sharon to Persimona Kaki??
Może jakiś expert się wypowie? (ale nie Expert, proszę bardzo ;-))
Waldek
|