Data: 2004-10-29 09:51:20
Temat: Re: sznycle z indyka
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Ale ten makaron będzie ze smacznym sosem.
>
Ja bym ten makaron z sosem dała np na kolację, a sznycelki na obiad z
ziemniaczkami
>
> Właśnie dlatego dajesz masło z oliwą, żeby się nie paliło (pominąwszy
> kwestię smaku).
>
To z oliwą się mniej rozgrzewa? Oliwa ma jakieś swoje własne tajemnicze
własności chłodzące???
>Zresztą w dobrych starych przepisach zalecjących
> samżenie na maśle pisze się wprost, żeby je rozgrzać, aż zacznie dymić.
> Jakież befsztyki wychodzą w taki sposób! Niepalenie masła to
> współczesny przesąd dietetyczny.
>
No tak, zalecają, ale to niezdrowe, a nie żaden przesąd
> Natomiast do czego ja miałbym zastrzeżenoe to
> do:
> > Piers indycza (lub piers kurza, lub cielecina, lub poledwica wieprzowa)
>
>
> To w końcu na co jest ten przepis? Może nada się i na golonkę z zająca?
> ;-)
E, no , nie do końca, ja bym miała zastrzeżenie tylko do polędwicy, sznycle
cielęce, czy udające je drobiowe robi się tak samo (przynajmniej ja tak
robię)
Pozdrówka - Agnieszka
|