Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia sznycle z indyka Re: sznycle z indyka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: sznycle z indyka

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: sznycle z indyka
Date: Fri, 29 Oct 2004 23:07:54 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 46
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <clr0rg$3c1$1@news.dialog.net.pl> <4...@o...com>
<clsr3g$lsm$1@atlantis.news.tpi.pl>
<w...@n...onet.pl>
<clt3ru$eag$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1099084070 16798 80.72.34.43 (29 Oct 2004 21:07:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Oct 2004 21:07:50 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220148
Ukryj nagłówki

In article <clt3ru$eag$1@atlantis.news.tpi.pl>,
"batory" <b...@p...wywaltoonet.pl> wrote:

> >
> > Ale ten makaron będzie ze smacznym sosem.
> >
>
> Ja bym ten makaron z sosem dała np na kolację, a sznycelki na obiad z
> ziemniaczkami
>
> >
> > Właśnie dlatego dajesz masło z oliwą, żeby się nie paliło (pominąwszy
> > kwestię smaku).
> >
>
> To z oliwą się mniej rozgrzewa? Oliwa ma jakieś swoje własne tajemnicze
> własności chłodzące???
>
>
> >Zresztą w dobrych starych przepisach zalecjących
> > samżenie na maśle pisze się wprost, żeby je rozgrzać, aż zacznie dymić.
> > Jakież befsztyki wychodzą w taki sposób! Niepalenie masła to
> > współczesny przesąd dietetyczny.
> >
>
> No tak, zalecają, ale to niezdrowe, a nie żaden przesąd

Ktoś od tego się pochorował?;-)

Władysław

>
> > Natomiast do czego ja miałbym zastrzeżenoe to
> > do:
> > > Piers indycza (lub piers kurza, lub cielecina, lub poledwica wieprzowa)
> >
> >
> > To w końcu na co jest ten przepis? Może nada się i na golonkę z zająca?
> > ;-)
> E, no , nie do końca, ja bym miała zastrzeżenie tylko do polędwicy, sznycle
> cielęce, czy udające je drobiowe robi się tak samo (przynajmniej ja tak
> robię)

Udające, udające... Myślałem, że chodzi o haute cuisine.

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.10 Wladyslaw Los
29.10 Wladyslaw Los
30.10 plitkin
30.10 dzdzownica
30.10 batory
30.10 Wladyslaw Los
30.10 Wladyslaw Los
30.10 batory
30.10 batory
30.10 dzdzownica
30.10 Laik
30.10 Wladyslaw Los
30.10 plitkin
31.10 Wladyslaw Los
31.10 Laik
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6