Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-f
or-mail
From: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: szparagi - pytania poczatkujacego ;)
Date: Wed, 14 May 2003 18:47:00 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 33
Message-ID: <3...@s...TO_WYTNIJ.pl>
References: <9...@b...gro.pl.bf>
NNTP-Posting-Host: vb33.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1052930805 28032 80.50.229.33 (14 May 2003 16:46:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 14 May 2003 16:46:45 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.79 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
X-User: patrycccja
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:156148
Ukryj nagłówki
RECEPTION wrote:
> > robilam dzis po raz pierwszy szparagi (w-wa, biale szparagi,
> > peczek, 3,5 zł
>
> o, gdzie kupilas tak tanio? :)
a taki kiosk na skrzyzowaniu jana pawla i stawki. przy zakonczeniu milej
sie wlasciwie znajduje.
wybieram sie tez pod hale mirowska zobaczyc po ile tam chodza i czy maja
zielone. wie ktos?
> no wlasnie to jest problem ze szparagami - jak kupisz za cienkie.
> obierzesz i malo co z nich zostanie, w za grubych sa dziury...
> nie wiem czy one w czyms przeszkadzaja, moja mama zawsze obcinala
> szparagi od dolu do takiego momentu zeby juz nie mialy tej jamy.
taaaa. mam nadzieje ze jednak ktos bedzie potrafil odpowiedziec na moje
pytanie.
a, przypomnialo mi sie cos jeszcze. w przepisie jest ze trzeba szparagi
wygiac i wtedy sie zlamia tam, gdzie sie konczy twarda czesc. moje sie
lamaly kazdy w innym miejscu! po kilku sie poddalam i juz nie odlamywalam.
czy byly po prostu jakos malo wlokniste czy moze sztuka przelamywania
szparagow to jakas bardziej tajemnicza umiejetnosc? ;)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|