Data: 2003-05-14 16:47:00
Temat: Re: szparagi - pytania poczatkujacego ;)
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
RECEPTION wrote:
> > robilam dzis po raz pierwszy szparagi (w-wa, biale szparagi,
> > peczek, 3,5 zł
>
> o, gdzie kupilas tak tanio? :)
a taki kiosk na skrzyzowaniu jana pawla i stawki. przy zakonczeniu milej
sie wlasciwie znajduje.
wybieram sie tez pod hale mirowska zobaczyc po ile tam chodza i czy maja
zielone. wie ktos?
> no wlasnie to jest problem ze szparagami - jak kupisz za cienkie.
> obierzesz i malo co z nich zostanie, w za grubych sa dziury...
> nie wiem czy one w czyms przeszkadzaja, moja mama zawsze obcinala
> szparagi od dolu do takiego momentu zeby juz nie mialy tej jamy.
taaaa. mam nadzieje ze jednak ktos bedzie potrafil odpowiedziec na moje
pytanie.
a, przypomnialo mi sie cos jeszcze. w przepisie jest ze trzeba szparagi
wygiac i wtedy sie zlamia tam, gdzie sie konczy twarda czesc. moje sie
lamaly kazdy w innym miejscu! po kilku sie poddalam i juz nie odlamywalam.
czy byly po prostu jakos malo wlokniste czy moze sztuka przelamywania
szparagow to jakas bardziej tajemnicza umiejetnosc? ;)
pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|