Data: 2003-05-21 07:48:42
Temat: Re: szpinak
Od: Shrek <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> Shrek <j...@p...onet.pl> wrote:
>
>
>>4. Obrac czosnek (duuuuuuzo czosnku)
>
>
> Skad ta mania dodawania czsnku do szpinaku. Chyba nie widzialem tu
> przepisu, który nie zawieralby czosnku. Zwlaszcza duuuuuuzo czosnku.
> Szpinak ma smak dosc subtelny. Balbym sie, ze nadmiar czosnku go
> popsuje.
>
> Wladyslaw
Well,
Ja podalem przepis na taki szpinak jaki mi smakuje.
Sprawa ilosci czosnku (jak i innych przypraw) jest na ogol kwestia
indywidualnej oceny i indywidualnego smaku.
Nie ujmowalbym zatem kwestii przyrzadzania szpinaku jako manii dodawania
do niego czosnku akurat. Po porostu mnie w takim wydaniu szpinaczek smakuje.
Musze jednak stwierdzic, ze chetnie poznalbym sprawdzony przepisik na
szpinak, ktory bylby rownie szybki i latwy w przygotowaniu jak ten,
ktory podalem, rownie smaczny i bez czosnku. Aby jednak ograniczyc pole
mozliwego bledu, od razu powiem, ze mnie osobiscie nie smakuje (moze
lepiej powiedziec mniej smakuje) szpinak zrobiony na tradycyjna polska
"paciaje".
Obiecuje w wolnej chwili poszukac w necie, ale moze masz jakies takie
przepisy?
Pozdrawiam serdecznie.
Shrek
|