Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: taki mam problem...
Date: Tue, 11 Mar 2003 10:51:44 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <3...@w...net.pl>
References: <b4kb69$hsi$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1047376212 25719 80.50.34.156 (11 Mar 2003 09:50:12
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 11 Mar 2003 09:50:12 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.0.2) Gecko/20021216
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:148651
Ukryj nagłówki
Użytkownik Gocha napisał:
> Proszę pomóżcie mi, nie wiem jak to zrobić żeby w końcu było dobrze. Chodzi
> mi o to, że ilekroć chcę zabielić zupę smietaną, to ta zawsze mi się wazy.
> (tzn, odcina - nie jestem pewna czy tak to "fachowo" się nazywa). Uwielbiam
> np: Barszcz czerwony, zabielany, z ziemniaczkami. Mmm... zawsze udaje mi się
> pysiu... ale wszystko psuje unoszaca się małymi grudkami smietana, chiciaż
> wydaje mi się że wlewam ja bardzo powoli. :-(( Jeli macie na to jakiś spasób
> to proszę pomóżcie.
Mnie sie nigdy smietana nie zwazyla. A robie to tak ze wlewam smietane
do garnuszka i chwile ja ucieram
Tak zeby ewentualne grudki wyeliminowac. Potem dodaje szczypte soli
(Maklowicz). I wlewam goraca zupe z gara do garnuszka ze smietana.
Wlewam tej zupy na tyle duzo zeby to sie zrobilo gorace. W miedzyczasie
minimalizuje gaz pod zupa zeby lekko pyrkoatla. Wlewam goraca smietane
do zupy. I czekam zeby na tym malym gaziku ze dwa razy zabulgotalo i
wylaczam. Wazne by smietany nie zagotowac.
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|