Data: 2005-01-18 14:38:18
Temat: Re: tarta - problemy
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM" <...@...c> napisał w wiadomości
news:csj31q$4sg$1@news.onet.pl...
>
> "Sowa" opisuje:
>
>> szpinak i feta
>> http://glinki.com/?l=qpzhwn
>
>
> Sowo, no wez i ratuj! Bo mi ta tarta skrupulatnie opisana i starannie
> wytlumaczona do gustu przypadla, ale ja takowa musialabym upiec bez
> tych czterech jajek :-(. Da sie bez jajek? Oczywiscie - jak zwykle -
> wpakowalam sie z szykowaniem obiadu dla "niejedzacychjajek".
Rany, tylko nie wymyśl bez na deser, bo przy nich to już padnę a nic nie
wymyślę. :P
Może daj śmietanę zamiast tych jaj. Żółty ser powinien ją związać, żeby nie
popękała.
Można tez zrobić tarte z nadzieniem z pora, i przykryć ją plasterkami
camembertem i podać z lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym z curry.
> PS. Aha, i jeszcze jestem "bez wyobrazni" -- jaka duza ma byc blaszka na
> ta tarte z dwoch szklanek maki i paczki szpinaku itd.?
Ja mam formę ceramiczną. okrągłą, o średnicy ok 24 cm. Zawsze mi tego
ciasta tak ok 1/4 zostaje.
Sowa
|