Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.astercity.net!news.aster.pl!not
-for-mail
From: "Agata" <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tarta z brokułami
Date: Sat, 30 Oct 2004 09:48:00 +0200
Organization: Aster City Cable
Lines: 34
Message-ID: <clvgg6$5n8$1@mamut1.aster.pl>
References: <clo9lm$1ft$1@news.onet.pl> <clt773$u83$1@mamut.aster.pl>
<clu6i6$n86$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 92-goc-5.acn.waw.pl
X-Trace: mamut1.aster.pl 1099121990 5864 62.121.120.92 (30 Oct 2004 07:39:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 30 Oct 2004 07:39:50 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...pl
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.aster.pl. server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and any Odp: strings removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Server-Info: http://www.aster.pl/news/
X-I-Am-Sorry: For my poor newsreader.
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: tarta z brokułami
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220162
Ukryj nagłówki
Użytkownik Anulka <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:clu6i6$n86$...@n...onet.pl...
> no tak.. zapomniałam napisać, że w daniu oryginalnym te brokuły są
> zmiksowane albo zmielone. Czosnkowy jest sos do polania.
> A czy jajek to faktycznie aż tak dużo trzeba? W przypadku jak farsz
> właściwy jest miksowany to ten zalewowy razem z brokułami czy "luzem" na
> wierzch?
> A Toska to rozumiem jakiś biały ser naturalny?
>
> Skomplikowane to jakieś:(
> Spróbuję coś po prostu wymyślić, dzięki za poradę:))))
>
> Anulka
Anulka nie panikuj...
nic tu nie jest skomplikowane...ugotowany brokul mozesz rozmiksowac z cala
ta zalewa juz na koniec...czosnkowy do polania soso sobie zrob z resztki
smietany, resztki tej Toski (tak, bialego serka), czosnu, swiezo mielonego
pieprzu izdostepnych pod reka ziol...
zmniejsz ilosc jaj (zaryzykuj odejmij 2) jesli Ci przeszkadzaja ale
najwazniejsze ze cala tarta musi trzymac pewna strukture i sie ewidentnie
zsiasc. Brokuly wrzuc w juz zmiksowana mieszanke na sam koniec (odsaczone i
zimne)...i domiksuj (lekka breja powstanie ale trudno) mozesz tez nie
miskowac ich razem tylko pokroic drobno i wrzucic...wymieszac
teraz calosc wylej na podpieczony spod dod tarty...i jedziesz z tym koksem
agataw....i nie panikuj...;)
brokula nie lubie po wczasach odchudzajacych...kalafiora tez
|