Data: 2004-10-29 19:50:03
Temat: Re: tarta z brokułami
Od: "Anulka" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Agata" napisała
> zdecydowanie trzeba ugotowac brokula...rozlozyc na rozyczki...nie wiem czy
> wyczuwa tam sie smak czosnku...dopraw sobie juz wedlug gustu...ale zalewa
do
> takich tart opiera sie na smietanie (uzywam 36%), sporej ilosci jaj...i w
> moim przypadku lyzce Toski lub Bielucha...
>
> kremowke (250ml) miksuje z toska (lycha)...dodaje 7 jaj...pieprz, sol i
> galke...dodaje startego zoltego...i zalewam ulozone cuda na
tarcie...brokul
> moze sobie poradzic w towarzystwie zeszklonej cebuli....ale moze byc i
> sam...nie jestem fanka szanownego warzywa...
no tak.. zapomniałam napisać, że w daniu oryginalnym te brokuły są
zmiksowane albo zmielone. Czosnkowy jest sos do polania.
A czy jajek to faktycznie aż tak dużo trzeba? W przypadku jak farsz
właściwy jest miksowany to ten zalewowy razem z brokułami czy "luzem" na
wierzch?
A Toska to rozumiem jakiś biały ser naturalny?
Skomplikowane to jakieś:(
Spróbuję coś po prostu wymyślić, dzięki za poradę:))))
Anulka
|