Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Anulka" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tarta z brokułami
Date: Fri, 29 Oct 2004 21:50:03 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 27
Sender: s...@p...onet.pl@anakin.ghnet.pl
Message-ID: <clu6i6$n86$1@news.onet.pl>
References: <clo9lm$1ft$1@news.onet.pl> <clt773$u83$1@mamut.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: anakin.ghnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1099079046 23814 62.111.140.35 (29 Oct 2004 19:44:06 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Oct 2004 19:44:06 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:220136
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Agata" napisała
> zdecydowanie trzeba ugotowac brokula...rozlozyc na rozyczki...nie wiem czy
> wyczuwa tam sie smak czosnku...dopraw sobie juz wedlug gustu...ale zalewa
do
> takich tart opiera sie na smietanie (uzywam 36%), sporej ilosci jaj...i w
> moim przypadku lyzce Toski lub Bielucha...
>
> kremowke (250ml) miksuje z toska (lycha)...dodaje 7 jaj...pieprz, sol i
> galke...dodaje startego zoltego...i zalewam ulozone cuda na
tarcie...brokul
> moze sobie poradzic w towarzystwie zeszklonej cebuli....ale moze byc i
> sam...nie jestem fanka szanownego warzywa...
no tak.. zapomniałam napisać, że w daniu oryginalnym te brokuły są
zmiksowane albo zmielone. Czosnkowy jest sos do polania.
A czy jajek to faktycznie aż tak dużo trzeba? W przypadku jak farsz
właściwy jest miksowany to ten zalewowy razem z brokułami czy "luzem" na
wierzch?
A Toska to rozumiem jakiś biały ser naturalny?
Skomplikowane to jakieś:(
Spróbuję coś po prostu wymyślić, dzięki za poradę:))))
Anulka
|