Data: 2004-10-29 10:57:15
Temat: Re: tarta z brokułami
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Anulka <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:clo9lm$1ft$...@n...onet.pl...
> Witam wszystkich serdecznie:)
>
> Mam ochotę zrobić danie jak w tytule. Oczywiście jest jedno ale.... Musi
być
> zbliżona w smaku jak ta, którą serwuje krakowski bar sałatkowy/restauracja
> Chimera.
> Przepis na ciasto mam, ponoć sprawdzony i niezawodny, tylko ten farsz!!!
> Zupełnie nie mam pomysłu jak to odtworzyć. Na pewno tam jest śmietana
> (raczej kwaśna) i jajko...
zdecydowanie trzeba ugotowac brokula...rozlozyc na rozyczki...nie wiem czy
wyczuwa tam sie smak czosnku...dopraw sobie juz wedlug gustu...ale zalewa do
takich tart opiera sie na smietanie (uzywam 36%), sporej ilosci jaj...i w
moim przypadku lyzce Toski lub Bielucha...
kremowke (250ml) miksuje z toska (lycha)...dodaje 7 jaj...pieprz, sol i
galke...dodaje startego zoltego...i zalewam ulozone cuda na tarcie...brokul
moze sobie poradzic w towarzystwie zeszklonej cebuli....ale moze byc i
sam...nie jestem fanka szanownego warzywa...
agataw
|