Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: marzka <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tarta z rokpolem
Date: Thu, 25 Jan 2001 16:05:23 +0100
Organization: Internet Partners
Lines: 34
Message-ID: <3...@w...pl>
References: <3...@n...vogel.pl>
NNTP-Posting-Host: 195.94.212.194
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.ipartners.pl 980435010 8141 195.94.212.194 (25 Jan 2001 15:03:30 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2001 15:03:30 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.5 [en] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41980
Ukryj nagłówki
rena wrote:
> moja kolezanka jadla przepyszna tarte, gdzie na wierzchu byl rokpol, koperek
> i bog wie, co jeszcze. jej sni sie po nocach, a mi juz slinka leci od jej
> gadania, jako, ze uwielbiam rokpol.
>
> moze umiecie wyczarowac taka tarte?
Sama jestem ciekawa jak sie robi taka tarte, nie wiem czy cie to zainteresuje
ale mam bardzo dobry przepis na spod tarty (moj maz nie moze sie nachwalic -
moze dlatego ze sam zagniatal ?). Jest to ktorys tam przepis z kolei ktory
stosowalam i uwazam ze jest najlepszy ;-)
A oto przepis:
180 gr maki
100 gr zimnego masla
1 zoltko
1 lyzeczka cukru
2 lyzki lodowatej wody
szczypta soli
- zagniesc (to wiadomo)
- schlodzic w lodowce ok. 2 godzin (ja zostawiam najczesciej na noc)
- spod podpiec
- a potem na to "farsz" (moj ulubiony z porem, mniam, mniam)
- i - wiadomo - zjesc ;-)
--
pozdrawiam
marzka
---------------------------
http://www.martysia.prv.pl
---------------------------
|