Data: 2001-01-25 16:52:02
Temat: Re: tarta z rokpolem
Od: "rena" <r...@a...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dzieki - zrobie to ciasto, a z rokpolem pokombinuje :)
Użytkownik "marzka" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3A7040B3.20648881@winkowski.pl...
> rena wrote:
>
> > moja kolezanka jadla przepyszna tarte, gdzie na wierzchu byl rokpol,
koperek
> > i bog wie, co jeszcze. jej sni sie po nocach, a mi juz slinka leci od
jej
> > gadania, jako, ze uwielbiam rokpol.
> >
> > moze umiecie wyczarowac taka tarte?
>
> Sama jestem ciekawa jak sie robi taka tarte, nie wiem czy cie to
zainteresuje
> ale mam bardzo dobry przepis na spod tarty (moj maz nie moze sie
nachwalic -
> moze dlatego ze sam zagniatal ?). Jest to ktorys tam przepis z kolei ktory
> stosowalam i uwazam ze jest najlepszy ;-)
>
> A oto przepis:
> 180 gr maki
> 100 gr zimnego masla
> 1 zoltko
> 1 lyzeczka cukru
> 2 lyzki lodowatej wody
> szczypta soli
>
> - zagniesc (to wiadomo)
> - schlodzic w lodowce ok. 2 godzin (ja zostawiam najczesciej na noc)
> - spod podpiec
> - a potem na to "farsz" (moj ulubiony z porem, mniam, mniam)
> - i - wiadomo - zjesc ;-)
>
> --
> pozdrawiam
> marzka
> ---------------------------
> http://www.martysia.prv.pl
> ---------------------------
>
|