From: "rena" <r...@a...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@n...vogel.pl> <3...@w...pl>
Subject: Re: tarta z rokpolem
Date: Thu, 25 Jan 2001 17:52:02 +0100
Lines: 43
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: gdacz.acn.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: gdacz.acn.pl
Message-ID: <3a705970$1@news.vogel.pl>
X-Trace: 25 Jan 2001 17:50:56 +0100, gdacz.acn.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:41986
Ukryj nagłówki
dzieki - zrobie to ciasto, a z rokpolem pokombinuje :)
Użytkownik "marzka" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:3A7040B3.20648881@winkowski.pl...
> rena wrote:
>
> > moja kolezanka jadla przepyszna tarte, gdzie na wierzchu byl rokpol,
koperek
> > i bog wie, co jeszcze. jej sni sie po nocach, a mi juz slinka leci od
jej
> > gadania, jako, ze uwielbiam rokpol.
> >
> > moze umiecie wyczarowac taka tarte?
>
> Sama jestem ciekawa jak sie robi taka tarte, nie wiem czy cie to
zainteresuje
> ale mam bardzo dobry przepis na spod tarty (moj maz nie moze sie
nachwalic -
> moze dlatego ze sam zagniatal ?). Jest to ktorys tam przepis z kolei ktory
> stosowalam i uwazam ze jest najlepszy ;-)
>
> A oto przepis:
> 180 gr maki
> 100 gr zimnego masla
> 1 zoltko
> 1 lyzeczka cukru
> 2 lyzki lodowatej wody
> szczypta soli
>
> - zagniesc (to wiadomo)
> - schlodzic w lodowce ok. 2 godzin (ja zostawiam najczesciej na noc)
> - spod podpiec
> - a potem na to "farsz" (moj ulubiony z porem, mniam, mniam)
> - i - wiadomo - zjesc ;-)
>
> --
> pozdrawiam
> marzka
> ---------------------------
> http://www.martysia.prv.pl
> ---------------------------
>
|