Data: 2001-07-01 01:20:15
Temat: Re: tatar
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
beata wrote:
>
> Potrzebuję przepis na dobrego tatara.
Ludzie, kobieta na serio pyta, a wy co? Ja tam juz nie robilam od dawna,
bo sama jesc nie bede, a maz surowego hamburgera, glupi, nie zje.
A kiedyc to robilam tak:
Dobry kawalek wolowiny, najlepiej poledwice, zmielic, a wlasciwe,
zeskrobac nozem wzdluz wlokien, az bedzie mielone. Dodac soli, pieprzu,
odrobine dobrej oliwy, troche masla, zoltko, drobno posiekany konserwowy
ogorek, drobno posiekana cebule i doskonale wymieszac na rowna mase.
Podawac na talerzu w malych okraglych kupkach z wglebieniem, w ktore
wbija sie jeszcze jedno surowe zoltko. Podaje sie z malymi talerzykami z
cebula, konserwowym ogorkiem, kaparami, etc. jak kto lubi. Do tego
ciemny chleb i duzo masla. Ach, dawne czasy, lza sie w oku kreci...
Magdalena Bassett
|