Data: 2004-01-09 02:25:32
Temat: Re: tatar
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 8 Jan 2004 21:51:09 +0100, "Marta Kamińska"
<m...@m...net.pl> wrote:
>
>Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
>wiadomości news:btkc03$a83$1@news.onet.pl...
>> > zmielona wolowina
>>
>> nie zmielina tylko skrobana - żeby nie była naprawdę żadnych włókien...
>
>chyba wyraznie napisalam zmielona,moge napisac wyrazniej _ZMIELONA_
Moze jeszcze przez sitko nr.5? Takie pasztetowe?
Bleee...
Tatara sie skrobie, ewentualnie sieka. Ostateczna ostatecznoscia jest
mielenie przez naprawde grube sitko i specjalnymi (troj- lub
dwuostrzowymi) nozami - mielenie przez sitko typowo bedace na
wyposazeniu maszynki i nozami czteroostrzowymi daje nie tatara a
drobnomazista packe miesna.
--
Darek
|