Data: 2002-08-17 18:26:36
Temat: Re: tatar z łososia
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "sadyl" <s...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, August 17, 2002 12:08 AM
Subject: Re: tatar z łososia
> izusek wrote:
> >
> > Witam,
> >
> > kiedys jadlam w restauracji jako przystawke tatar z lososia. Chcialabym
taki
> > zrobic, ale nie wiem jak przyprawic, czy cos trzeba jeszcze z tym
lososiem
> > robic?
>
> posiekać (wersja ludowa: zmielić), posolić, popieprzyć
> dodatki: jajko (wersja wykwintna: przepiórcze), cebula i ogórek kiszony
> w kosteczke - do wyboru, ale delikatnie, aby nioe zabić smaku łososia
>
> sadyl
A ja skrobie lososia, dodaje sol (oszczednie), pieprz (dosc sporo), zoltko
przepiorcze, kilka kropel soku z cytryny, kilka kropel oliwy z oliwek,
drobniutko posiekana cebulke czerwona (ale tez z umiarem, zeby lososia nie
przygluszyla) - i szamam z uwielbieniem ;-))
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|