Data: 2007-01-04 19:32:31
Temat: Re: tatar z łososia
Od: "ikselka" <i...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
darkblue napisał(a):
> dla przypomnienia jakis prosty przepisik i smaczny moze ktos zapodac ?
"Idealna przystawka do wykwintnej kolacji ze szlachetnym białym winem
lub wytrawnym szampanem.
Czas przygotowania: 10 minut + 1/2 h chłodzenia
Liczba porcji: 2
Składniki:
100 g wędzonego łososia
1 cebula
2 korniszony
oliwa
łyżka drobno posiekanych ziół (koperek, pietruszka, oregano)
łyżka odsączonych kaparów
Łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Cebulkę i półtora korniszona pokroić w kostkę. Łososia
rozdrobnić. Z przygotowanych kaparów odłożyć dwie sztuki, a
resztę zmiksować z przygotowanymi składnikami. Dodać oliwę i sok z
cytryny. Delikatnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem
ozdobić plasterkami korniszona, kaparami i ziołami. Podawać z
białym pieczywem i odorbiną sosu majonezowego. "
|