Data: 2002-04-17 08:51:31
Temat: Re: temperatura...
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Berta <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a9jcd5$4no$...@n...tpi.pl...
> Witam,
> Czy ktos moglby podac mi przedzial temperatur dla w/w okreslen?
> Z gory dziekuje za odpowiedz :))
> i pozdrawiam serdecznie
>
> Berta
>
Mocno nagrzany, oprocz pewnego faceta w dniach weekendowych, to piekarnik w
temp. 220 - 250 st.C, tylko do pieczenia mies i zapiekanek. Dla ciast
200st.C to juz jest mocne nagrzanie (francuskie, kruche)
Srednio nagrzany to 180st.C, dla prawie wszystkich rodzajow ciast, te
temperature lubi drozdzowe i chleb.
Slabo nagrzany to albo po jednym piwie albo jakies 160st.C. Biszkopt, ciasta
na proszku do pieczenia.
Zawsze jednak lepiej dopytywac sie autorow przepisow o szczegoly.
Agata Solon, naturalna
|