Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!news.nask.pl!news.nask.
org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nnt
p.giganews.com!postnews.google.com!k1g2000prb.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: terminarz przygotowan do imprezy
Date: Tue, 3 Feb 2009 17:35:08 -0800 (PST)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 38
Message-ID: <9...@k...googlegroups.com>
References: <9...@m...googlegroups.com>
<9...@w...googlegroups.com>
<3...@n...googlegroups.com>
<4...@e...googlegroups.com>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: 83.6.214.212
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1233711309 3261 127.0.0.1 (4 Feb 2009 01:35:09 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Wed, 4 Feb 2009 01:35:09 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: k1g2000prb.googlegroups.com; posting-host=83.6.214.212;
posting-account=VxowYgoAAACXIUj-wSbzn1nmOoh3KrQ2
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98; FDM; .NET CLR
1.1.4322),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:319958
Ukryj nagłówki
On 3 Lut, 22:42, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Tue, 3 Feb 2009 13:17:03 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
>
> > On 3 Lut, 09:02, Steve Adeleke <k...@o...pl> wrote:
>
> > Pierogi z jednego kilograma mąki - w zależnosci od grubości
> > rozwałkowanego ciasta 130-150 szt wykrawanych szklanką. Osobiście
> > proponuję radełko podwójne i pokroić ciasto na kwadraty - będzie mało
> > odpadów ciasta do wtórnego zagniatania. Ogólnie lepsze bylyby uszka
> > mięsno-grzybowe do barszczyku. Po ugotowaniu pierogi czy uszka
> > zamrozić - rozmrożone wrzucić na wrzątek aby zagrzać. Zamiast pierogów
> > i uszek na wesele lepiej podać paszteciki z farszem jak do uszek.
> > Bigos - kapusta lubi tłuszcz. Czyli boczek surowy i wędzony,
> > szynki gotowane (nie unijne) polskie kiełbasy. Kapusta biała słodka,
> > kapusta kiszona - proporcje trzeba dobrać w zalezności od kwaśności
> > kapusty kiszonej. Ja kapusty gotuję osobno, niektórzy słodką dorzucają
> > do kwaśnej. Mój bigos jada się łyżką, nie widelcem, wywar jest
> > smakowitszy niż pozostałości kapusty po ugotowaniu.
>
> Kapusta, pierogi, maka, tłuszcz... Zaraz tu de domo Cebula wpadnie ze swoją
> pseudohrabiowską krytyką. A sama po cichu wtranżala kiełbasę i szynkę ze
> sklepu i nie grymasi, że chemiczne lub siermiężne - jedząc na gazecie...
Cudze chwalicie, swego nie znacie Poljaki & Polacken.
Nie mówię tu o Czosnko-Cebulowiczach, im nawet udawanie i podszywanie
nie wychodzi, co rodzi Bluzgi i kolejowe Bluzgwiątka...
|