Data: 2001-06-01 10:30:08
Temat: Re: termoobieg
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <e...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:63dc.00000000.3b176c5d@newsgate.onet.pl...
> Pewnie już to było, ale dziś Dzień Dziecka, więc prosze nie odsyłajcie
mnie do
> archiwum, bo muszę zaraz zrobić szarlotkę. Otóż mam nową kuchenkę z
> termoobiegiem i zupełnie nie wiem jakim sposobem upiec tą nieszczęsną
> szarlotkę. Może ktoś mi podpowie z własnego doświadczenia : czy ustawić z
> nagrzewaniem od dołu, od góry czy też z termoobiegiem, w jakiej
temperaturze i
> czy w tej sytuacji podpiekać najpierw sam spód, a potem całą resztę ???
> Liczę na szybką odpowiedź.
Wiesz... większość ciast piekę na termoobiegu razem z dolną grzałką, ale
szarlotkę z samym termoobiegiem, bo z dolną grzałką by się dolne kruche
przypaliło - jest wcześniej podpiekane... A temperatura? Tylko proszę nie
krzyczeć na mnie - ja wszystko (prawie) piekę w 180 stopniach... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|