Data: 2001-06-02 12:05:04
Temat: Re: termoobieg
Od: ">iwr<" <m...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wiesz... większość ciast piekę na termoobiegu razem z dolną grzałką, ale
> szarlotkę z samym termoobiegiem, bo z dolną grzałką by się dolne kruche
> przypaliło - jest wcześniej podpiekane... A temperatura? Tylko proszę nie
> krzyczeć na mnie - ja wszystko (prawie) piekę w 180 stopniach... ;-)
ja nareszcie wyszłam choć niecałkowicie ze swoich zakalców...
niestety nie mogę włączyć dolnej grzałki i termoobiegu jednocześnie...
nagrzewam więc piekarnik grzałką.... potem wstawiam ciasto i włączam
termoobieg... na razie ten sposób działa - ale jak nie włączę 210 - 220 to
nic nie wyjdzie...
a wczoraj na dzień dziecka robiłam ciasto z gorzką czekoladą i dzieciaki (a
syn zaprosił i całe mnóstwo) zajadały sie nim, nic dla mnie nie zostało ale
może to i dobrze... bo do kuchni powinnam wchodzić tylko po to aby... zabrać
śmieci do wyrzucenia, ha ha
pozdr
Iwona
|