Data: 2003-08-05 18:28:56
Temat: Re: topinambur
Od: "Bpjea" <b...@...pl (usun 'x' - z powodu spamu)>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tadeusz Smal napisał(a) w wiadomości:
<00b501c357be$2ae29140$587e63d9@d3h6c1>...
>wlasnie sie nimi zajadam
>NIEBO W GEBIE
>!!!!!!
Musze sprobowac ! :)
Przypuszczam, ze kwiat dyni tez sie nada. (a moze takze i kwiat ogorka, ale
te juz przekwitly, a poza tym sa mniejsze)
Jesli chodzi o dyniowate, to kiedys smazylem melony z cukrem. Srednio sie
udaly, bo strasznie sie rozciapaly, ale byly wmiare smaczne.
Do smazenia jednak uzylbym oleju (np. arachidowego) - oliwe wole na surowo.
Wracajac do liliowcow, nie mam danych co do jadalnosci wszystkich gatunkow,
dlatego opisalem tylko ten, ktorym Kaska dysponuje.
Nawiasem mowiac paczek, ktory jej nie smakowal mogl byc jeszcze zbyt zielony
(?) - nie wiem, bo jeszcze nie sprawdzalem.
W kazdym razie sezon na liliowce jeszcze trwa :)
Pozdrawiam,
Bpjea
|