Data: 2003-06-17 13:53:31
Temat: Re: torcik
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Olka wrote:
>
> > Tort bezowy jest w archiwach.
> >
> > http://tinylink.com/?FFAeVBbDlP
> >
> > Magdalena Bassett
>
> Magdo, ja też chciałabym upiec Twój tort bezowy, ale nie rozumiem,
> jak należy postępować z tymi krążkami papieru, o których mówisz w przepisie.
> Smarujesz papier masłem i na to kładziesz drugi papier? Obie warstwy tortu
> pieczesz na jednej blasze? Czy mogłabyś mi to wyjaśnić trochę dokładniej?
Smaruje blache maslem, na nia klade pergamin, ten tez smaruje. Na tej
jednej blasze odrysowuje obok siebie dwa krazki z jakims odstepem. W te
obrysowane krazki wyciskam spirale bialka i ja rozsmarowuje, zeby byl
plaski, okragly bez.
Obydwie warstwy pieka sie na tej samej blasze jednoczesnie.
Jesli to nie pomoze, to bede musiala zfotografowac:))))
Magdalena Bassett
|