Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsgate
.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "bebekot" <b...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: tort sachera-czy jest dobry?
Date: 31 Oct 2005 19:51:34 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 28
Message-ID: <1...@n...onet.pl>
References: <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1130784694 22056 213.180.130.18 (31 Oct 2005 18:51:34
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 31 Oct 2005 18:51:34 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 81.15.137.70, 192.168.243.35
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.5)
Gecko/20041108 Firefox/1.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:251517
Ukryj nagłówki
> > Życzę powodzenia. jednak ostrzegam -- jeżeli przypadkiem nie masz dużego
> > doświadczenia w robieniu ciast -- tort Sachera nie jest łatwy. Krytyczne
> > momenty to
> >
> > 1) właściwe ubicie piany -- ma być ta sztywna, by nie wylatywała z
> > odwróconej miski, a jajko położone na niej pozostało na wierzchu, a
> > trzeba uważać, by nie zaczęła się "śnieżyć" (m.in z tego drugiego
> > względu zalecam ubijanie ręczne, łatwiej kontrolować stan piany, niż
> > przy mikserze).
> >
> > 2) Połączenie tłustej i ciężkiej masy czekoladowej z ubitą pianą.
> >
> > 3) Wypieczenie, aby nie oklapło.
> >
> > Władysław
Zrobiłam. W sobote jeden na moje urodziny a w niedziele dla męża do pracy na
imieniny. Musze przyznać, że przepis rewelacyjny. Byłam mile
zaskoczona.Wspaniale komponował sie ten mięciutki czekoladowy biszkopt z
konfiturą. Już nie wspomne o polewie, która była wprost wyśmienita. Naprawde
wspaniale czekoladowy tort. Pycha. Bardzo dziekuje za przepis.
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|