Data: 2005-10-31 18:51:34
Temat: Re: tort sachera-czy jest dobry?
Od: "bebekot" <b...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Życzę powodzenia. jednak ostrzegam -- jeżeli przypadkiem nie masz dużego
> > doświadczenia w robieniu ciast -- tort Sachera nie jest łatwy. Krytyczne
> > momenty to
> >
> > 1) właściwe ubicie piany -- ma być ta sztywna, by nie wylatywała z
> > odwróconej miski, a jajko położone na niej pozostało na wierzchu, a
> > trzeba uważać, by nie zaczęła się "śnieżyć" (m.in z tego drugiego
> > względu zalecam ubijanie ręczne, łatwiej kontrolować stan piany, niż
> > przy mikserze).
> >
> > 2) Połączenie tłustej i ciężkiej masy czekoladowej z ubitą pianą.
> >
> > 3) Wypieczenie, aby nie oklapło.
> >
> > Władysław
Zrobiłam. W sobote jeden na moje urodziny a w niedziele dla męża do pracy na
imieniny. Musze przyznać, że przepis rewelacyjny. Byłam mile
zaskoczona.Wspaniale komponował sie ten mięciutki czekoladowy biszkopt z
konfiturą. Już nie wspomne o polewie, która była wprost wyśmienita. Naprawde
wspaniale czekoladowy tort. Pycha. Bardzo dziekuje za przepis.
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|