Data: 2005-10-05 15:08:05
Temat: Re: tort sachera-czy jest dobry?
Od: "bebekot" <b...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> In article <5...@n...onet.pl>,
> "bebekot" <b...@v...pl> wrote:
>
> > To jest rzczywiście zupełnie inny przepis niz ten, z ktorego ja robiłam ten
> > tort. 26-go mam urodziny i bede go robić. A moze nawet skusze sie i zrobie
go
> > wcześniej. Napisze jak mi smakował. Jestem ciekawa
>
> Życzę powodzenia. jednak ostrzegam -- jeżeli przypadkiem nie masz dużego
> doświadczenia w robieniu ciast -- tort Sachera nie jest łatwy. Krytyczne
> momenty to
>
> 1) właściwe ubicie piany -- ma być ta sztywna, by nie wylatywała z
> odwróconej miski, a jajko położone na niej pozostało na wierzchu, a
> trzeba uważać, by nie zaczęła się "śnieżyć" (m.in z tego drugiego
> względu zalecam ubijanie ręczne, łatwiej kontrolować stan piany, niż
> przy mikserze).
>
> 2) Połączenie tłustej i ciężkiej masy czekoladowej z ubitą pianą.
>
> 3) Wypieczenie, aby nie oklapło.
>
> Władysław
Będzie dobrze. Nie pierwszy raz pieke. Dam rade. Mam ochote zrobić go teraz na
weekend. Jak bedzie smakował to zrobie go na swoje urodziny
pozdrawiam
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|