Data: 2002-12-17 01:29:20
Temat: Re: trawa cytrynowa
Od: "Adam" <a...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
trawa cytrynowa to zasadnicza przyprawa kuchni tajskiej.
spróbuj do bulionu np. kurczaczego dadać kilka morskich badziewi (małżę,
parę krewetek, kalmara, może jeszcze jakąś małą ośmiorniczkę lub
kałamarniczkę) dodaj mleka kokosowego, i trawy cytrynowej oraz cukru. smak
powinien być słodko słono kwaśny ... i lekko mleczno mdły ...
dobrze dodać chili.
Pozdro A.
Użytkownik "almadka" <a...@W...TO.wp.pl> napisał w wiadomości
news:atl7qq$42k$1@news.onet.pl...
> Dostalam w prezencie na Mikolajki troche przypraw: pieprz seczuanski,
> kruszone chili, cynamon w patyczkach ( laskach, rurkach, jak to sie mowi?)
> oraz trawe cytrynowa w proszku. O ile zastosowanie trzech pierwszych nie
> sprawia mi najmniejszego klopotu o tyle, trawa cytrynowa to dla mnie
> zagadka...na pewno jest kwaskowata...czy uzywac ja zamiast kwasku
> cytrynowego? Czy sa jakies potrawy, napoje czy cos, gdzie jest ona
> szczegolnie pożadana?
>
> pozdrawiam
> almadka
>
>
|